023-2302062 info@bitmetric.nl

Qlikview en Qlik Sense

qlik sense desktop

Bitmetric werkt graag met Qlik. Daar hebben wij goede redenen voor.

Een snel veranderende wereld vraagt om andere oplossingen

Het omslagpunt in Business Intelligence is volgens Gartner bereikt. Organisaties verschuiven meer en meer richting flexibele selfservice analytics. Dit zijn gebruiksvriendelijke tools die een compleet gamma aan analytics bieden en de afhankelijkheid van IT verkleinen. Met deze oplossingen kunnen organisaties sneller inspelen op actuele informatiebehoeften en veranderingen.

QlikView en Qlik Sense

Het Qlik platform past heel goed bij deze veranderingen. Gartner publiceerde dit jaar nog een rapport waarbij Qlik wederom als leider binnen de Business Intelligence platformen is gepositioneerd.

Wat maakt Qlik als tool uniek?

 • Qlik laadt alle data in het RAM-geheugen en dat maakt de tool supersnel. Je hoeft niet op een resultaat te wachten en krijgt daardoor direct inzicht in je data.
 • Informatie kan bij Qlik vanuit alle oogpunten kan worden bekeken. Dus niet alleen vanuit voorgedefinieerde paden. Hierdoor haal je meer inzichten uit je data!
 • De gebruikersinterface van Qlik is aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Iedereen kan met deze tool altijd inzicht en overzicht krijgen.
 • Qlik wordt door gebruikers zeer positief beoordeeld. Qlik-gebruikers beoordelen het platform zeer positief op gebruiksvriendelijkheid, analysemogelijkheden en toegevoegde waarde voor de business.
 • Het implementatietraject van Qlikview is relatief kort en brengt geen hoge kosten met zich mee. Op deze manier is de terugverdientijd kort, de toegevoegde waarde groot en biedt een BI-oplossing met Qlik een grote kans voor iedere organisatie.


De combinatie van deze eigenschappen maakt Qlik tot een fantastische tool om van data tot meer inzicht te komen, op elk niveau in de organisatie. Hierdoor kan tijd worden bespaard, kansen worden ontdekt en het aantal (ongelezen?) rapportages worden verminderd.

QlikView Product Tour


Download QlikView of Qlik Sense

Wil je direct starten met QlikView of Qlik Sense? Download dan QlikView Personal Edition of Qlik Sense Desktop. Deze versies zijn gratis verkrijgbaar en hebben alle functionaliteit van de betaalde edities.

Meer informatie

  Wil je meer weten? Laat het ons dan weten. Wij helpen je graag verder.

  De vraag werd gesteld op deze pagina.

  Naam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Bedrijfsnaam*

  Opmerkingen (optioneel)