023-2302062 info@bitmetric.nl

Platform Manager voor QlikView en Qlik Sense

QlikView en Sense dwingen procesmatig weinig af. Dit biedt veel flexibiliteit en snelheid, maar kan in grotere en complexere omgevingen uiteindelijk tegen gaan werken. Welke versie staat nu waar? Welke wijzigingen zijn er gemaakt? En door wie? Wat is de impact van een voorgenomen wijziging? Waar komt de data vandaan? Wie is er met die applicatie bezig?

 

Platform Manager

Platform Manager organiseert en stroomlijnt ontwikkeling van QlikView en Qlik Sense applicaties en bevordert samenwerking tussen ontwikkelaars. Met Platform Manager kan een ontwikkel- en promotieproces worden afgedwongen dat fouten minimaliseert zonder concessies te doen aan doorlooptijd. QlikView en Sense servers worden automatisch gesynchroniseerd door Platform Manager. De nieuwste versies van applicaties zijn direct beschikbaar voor testers en gebruikers. Afhankelijkheden van databases, QVDs, Excel- of tekstbestanden zijn voor iedereen inzichtelijk. Met één enkele klik kan een nieuwe versie van een dashboard worden uitgerold of terug gerold.

Platform Manager leidt tot:

 • Verhoging van productiviteit
 • Reductie van fouten & kosten
 • Hogere kwaliteit & betrouwbaarheid

De voordelen van Platform Manager

Gestructureerde ontwikkeling en promotie

Platform Manager for QlikView

Platform Manager optimaliseert en stroomlijnt het ontwikkelproces van QlikView en Qlik Sense applicaties. Dit proces is volledig aan jouw organisatie en omgeving aan te passen. Met Platform Manager wordt een ontwikkelingsproces afgedwongen dat fouten en vergissingen minimaliseert. Hierdoor ontstaat meer inzicht en controle waardoor betere oplossingen en nieuwe versies sneller gelanceerd kunnen worden.

Platform Manager rolt automatisch dashboards uit naar verschillende Qlik-servers en -omgevingen. Handig hierbij is dat niet alleen de QlikView & Qlik Sense applicaties worden beheerd, maar ook alle bestanden, mappen en andere afhankelijkheden automatisch kunnen worden verpakt tot één release. Zo ben je er zeker van dat de juiste versies op de juiste omgevingen draaien.

Geïntegreerd versiebeheer

Platform Manager - App Locations

Platform Manager geeft inzicht in changes, versies en de lifecycle van applicaties. Het bevat een volledig systeem voor versiebeheer. Je krijgt hierdoor inzicht in iedere wijziging en afhankelijkheid. Het controleren wat er gewijzigd is, en of veranderingen juist geïmplementeerd zijn wordt veel eenvoudiger. Mocht het onverhoopt toch nodig zijn, dan ga je met één muisklik terug naar een eerdere versie.

Metadata beheer en global search

Platform Manager Data Lineage

Genereer automatisch documentatie van QlikView en Qlik Sense applicaties en de omgeving, krijg inzicht in lineage, afhankelijkheden en doorzoek vanuit één locatie de volledige Qlik-omgeving.

Analyse

Platform Manager Visual Differences

Stelt je in staat om alle data van jouw Qlik-omgeving en processes te analyseren om zo tot continue verbetering te komen. Enkele voorbeelden van vragen:

• Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een change?
• Welke dashboards zijn in de afgelopen week gewijzigd?
• Welke dashboards moeten nog worden getest?
• Welke stappen in het change proces vergen de meeste tijd?
• Welke databronnen worden gebruikt binnen mijn omgeving?
• Worden business rules consistent gedefinieerd binnen mijn omgeving?

Auditing

Platform Manager geeft inzicht in alle wijzigingen en afhankelijkheden van Qlik-applicaties. Dit maakt het beoordelen van de betrouwbaarheid van gegevens en aantonen van een juiste procesgang veel gemakkelijker.

En nog veel meer

Platform Manager - Main Screen

Een flexibele web-based oplossing en self-service portal. Platform Manager is zowel on-premise als SaaS beschikbaar.

Meer informatie

meer informatie

Wil je meer informatie over Platform Manager? Of een live demonstratie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of bel direct met Barry Harmsen op 06-24581706.

  Ik wil graag*
  Meer informatieEen demonstratie

  Naam*

  Bedrijfsnaam*

  Email*

  Telefoonnummer*

  Aanvullende vragen/opmerkingen (optioneel)


  * Verplicht veld