023-2302062 info@bitmetric.nl

Masters Summit

De Masters Summit for Qlik is een driedaags evenement voor ervaren QlikView en Qlik Sense professionals. Het doel is om middels praktische, hands-on sessies de vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

Na succesvolle evenementen in onder andere Las Vegas, New York, Londen, ChicagoBarcelonaAmsterdam, Kopenhagen, Milaan, Austin, Johannesburg, München, Boston, Praag en Philedelphia wordt de volgende editie van de Masters Summit for Qlik van 1 t/m 3 april 2019 in Stockholm gehouden. Het programma is compleet bijgewerkt en richt zich zowel op QlikView 11/12 als Qlik Sense.

Registratie is vanaf heden mogelijk.

  Registreer nu  Meer informatie

 

Masters Summit for Qlik programma

Het programma van de Masters Summit bestaat uit drie dagen, twee praktische dagen en één  dag met kortere presentaties:

Dag 1

Data Modeling: hoe bouw je een goed datamodel? Welke algemene patronen zijn er voor veelvoorkomende uitdagingen? Hoe valideer je business rules en waarborg je de integriteit en consistentie van je datamodel?

Advanced Scripting Techniques: technieken voor snel en accuraat scripten. Hoe beheer je scripts? Hoe maakt je optimaal gebruik van reeds aanwezige scripts en bibliotheken? En, wat doe je als je script niet werkt?

Dag 2

Set Analysis and Advanced Aggregations: bouw geavanceerde berekeningen en aggregaties. Welke gevolgen hebben dergelijke berekeningen bij het gebruik in applicaties met grote hoeveelheden data?

Designing Effective Visualizations: hoe vertel je een effectief verhaal met data? Hoe voeg je de juiste context aan jouw visualisaties toe? Hoe kun je jouw efficiëntie verhogen door slim hergebruik?

Dag 3

Performance Tuning: hoe bepaal je de baseline performance van jouw applicatie? Hoe verbeter je performance van script, datamodel en front-end? Hoe kun je performance van QlikView Server verbeteren, vóórdat je besluit een grotere te kopen?

Qlik Sense Integration: wil je weten wat de mogelijkheden zijn van het Qlik platform en het web? In deze sessie leer je de basisbeginselen van HTML en CSS en gaan wij met het Bootstrap framework een basispagina maken. Daarna duiken wij in JavaScript en leer je hoe gemakkelijk je kunt integreren met Qlik Sense. Door de Qlik Capability API toe te voegen eindig je deze sessie met een volledig interactieve web-applicatie, en voldoende inspiratie om je reis in de wereld van Qlik en Web Development voort te zetten.

Een uitgebreid overzicht van het programma is beschikbaar op de Masters Summit website.

 Sprekers

De sprekers op de Masters Summit zijn allen QlikView consultants met vele jaren ervaring op het gebied van implementaties en training:

Rob Wunderlich

Rob WunderlichRob Wunderlich
Rob, bij velen bekend als “de man met het hoedje”, is een toonaangevende QlikView Technical Consultant uit Californië. Rob werkt sinds 2006 met QlikView als consultant en heeft vele implementaties op zijn naam staan. Daarnaast is hij een gecertificeerd QlikView trainer en traint hij regelmatig cursisten van alle kennis- en ervaringsniveaus.

Rob is één van de meest actieve deelnemers op de Qlik Community. Zijn adviezen hebben duizenden QlikView ontwikkelaars en gebruikers geholpen. Daarnaast schrijft hij het blog QlikView Notes en stelt hij allerhande QlikView utilities ter beschikking opzijn website.

In 2012 is Rob gestart met het open source project QlikView Components. Deze scriptbibliotheek is gebaseerd op best practices en maakt snelle ontwikkeling van QlikView applicaties mogelijk.

Oleg Troyansky

Oleg TroyanskyOleg Troyansky
Oleg is een bekende QlikView veteraan, hij werkt reeds sinds 2002 met QlikView. Hij is een van de eerste moderators op de Qlik Community en is nog steeds één van de meest actieve deelnemers. QlikView ontwikkelaars kennen zijn gedeelde QlikView applicaties, white papers en actieve deelname in het Developers Forum. Oudgedienden zullen Oleg’s bijdragen herinneren aan QlikView ontwikkelconcepten als Link Tables, vlagvelden en de verschillende manieren om Set Analysis te gebruiken.

Heden ten dage besteedt Oleg zijn tijd aan het trainen van QlikView teams. Daarnaast levert hij expert services, onder andere rondom performance tuning en optimalisatie. Oleg schrijft tevens een blog: Q-Tips.

Bill Lay

Bill LayBill Lay
Bill is een ervaren QlikView Consultant uit Californië. Zijn specialiteit ligt op het gebied van snelle uitrol; in de afgelopen twee jaar alleen heeft hij meer dan 50 projecten voor tientallen klanten afgerond. Daanaast adviseert hij Fortune 500 bedrijven op het gebied van enterprise strategie voor QlikView. Bill heeft een achtergrond in traditionele softwareontwikkeling en een Ph.D. in Natuurkunde. Met deze achtergrond brengt Bill discipline en structuur in het soms wat gehaaste vakgebied van QlikView ontwikkeling.

Bill is een gecertificeerde QlikView trainer met een gave voor het eenvoudig uitleggen van ingewikkelde concepten. Bill schrijft tevens het QlikView blog The Qlik Board!, waar hij de meer esoterische en verborgen functionaliteit binnen QlikView belicht.

Barry Harmsen

Barry Harmsen

Barry Harmsen

Bitmetric’s Barry Harmsen komt vanuit een achtergrond van traditionele Business Intelligence, Data Warehousing en Performance Management. In 2008 heeft hij de overstap gemaakt naar QlikView en een vorm van Business Intelligence waarbij de gebruiker centraal staat. Sindsdien heeft hij vele succesvolle QlikView implementaties uitgevoerd.

In 2012 was Barry co-auteur van het boek QlikView 11 for Developers. Dit boek is in korte tijd uitgegroeid tot hét standaardwerk voor QlikView en is door duizenden QlikView ontwikkelaars gebruikt om hun eerste stappen in de tool te zetten en zich voor te bereiden op certificering. Barry schrijft regelmatig artikelen op zijn blog: QlikFix!

 

Locatie

De Masters Summit for Qlik wordt van 3 t/m 5 oktober 2018 gehouden in:

Stockholm City Conference Centre
Drottninggatan 71b
111 36 Stockholm, Sweden
Directions

Telefoon: +46 08-50 92 11 66
Web: Stockholm City Conference Centre

 

Ervaringen van deelnemers

“When you finish the developer course you think you know it all, but when you come to this Summit you realize that you know nothing. It was much more than I expected.”

– Deelnemer Masters Summit Londen

“Excellent, came in with a very good understanding of QV, left with enough info and tools to up my skills to the next level”

– Deelnemer Masters Summit Las Vegas

“3 days of a lot of useful solutions that are ready to be used. Definitely this will be fundamental for my professional growth.”

– Deelnemer Masters Summit Barcelona

Meer ervaringen van deelnemers zijn te lezen op de website van de Masters Summit.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Masters Summit for QlikView is te vinden op de website van het evenement. Of, neem contact met ons op.