023-2302062 info@bitmetric.nl

Conventions

Bitmetric QlikView Coding ConventionsBitmetric Qlik Coding Conventions

Vooropgesteld, ‘best practices’ bestaan niet. Welke aanpak, standaard of methode het beste werkt moet altijd bezien worden in de context van de omgeving. Er zijn echter wel uitgangspunten mogelijk die kunnen dienen als ‘good practice’.

 

Leesbaar consistent Qlik script

Eén van de standaarden die Bitmetric in Qlik projecten hanteert zijn script/coding conventies. Het voornaamste uitgangspunt hierbij is het leveren van leesbaar en consistent Qlik script. Script wordt immers veel vaker gelezen dan geschreven en “if it works, it works” is in onze ogen écht niet goed genoeg. Een goed geschreven script vergemakkelijkt onderhoud, verhoogt de algehele kwaliteit van de oplossing en is een investering in de toekomst.

Onze standaarden zijn vastgelegd in de Bitmetric QlikCoding Conventions. Dit document van 43 pagina’s beschrijft onder andere onze standaarden voor het organiseren van scripts, naamgeving, gebruik van statements, commentaar en witruimte. Daarnaast bevat het document algemene tips en adviezen voor Qlik ontwikkelaars.

 

Vraag de Qlik Coding Conventions aan

Door invullen van onderstaand formulier ontvang je de Bitmetric Qlik Coding Conventions automatisch via email. Uiteraard kan je voor verdere ondersteuning bij professionalisering van QlikView en Sense applicaties, omgeving en processen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

    Naam (verplicht veld)

    Bedrijfsnaam (verplicht veld)

    Email (verplicht veld)

    Telefoonnummer (verplicht veld)