023-2302062 info@bitmetric.nl

Blog

Omslagpunt in BI volgens Gartner bereikt

Volgens Gartner is het omslagpunt in Business Intelligence bereikt. Organisaties verschuiven meer en meer richting flexibele selfservice analytics. Kopers richten zich steeds meer op gebruiksvriendelijke tools die een compleet gamma aan analytics bieden en de afhankelijkheid van IT verkleinen. Door adoptie van deze oplossingen kunnen organisaties sneller inspelen op informatiebehoeften en veranderingen.

Het leiders kwadrant wordt volgens Gartner aangevoerd door Qlik, Tableau en Microsoft. Het lijkt erop dat gevestigde bedrijven flink aan de bak moeten om slag om Business Intelligence op termijn niet te verliezen.

Afbeelding: Magisch kwadrant voor Business Intelligence en Analytics Platformen

magic quadrant

Qlik is dus wederom gepositioneerd in het leiders kwadrant. Qlik-gebruikers beoordelen het platform zeer positief op gebruiksvriendelijkheid, analysemogelijkheden en toegevoegde waarde voor de business. Qlikview en Qlik Sense worden vaak ingezet voor het ontwikkelen van data discovery applicaties.

Een uitgebreide analyse van het Business Intelligence aanbod, inclusief kenmerken van de verschillende leveranciers, is terug te lezen op de website van Gartner.

Wil je meer weten over Qlik? Neem dan contact met ons op!

Contact
close slider

  Heb je een vraag? Wij horen graag van je. Bel direct met 023-2302062, of gebruik onderstaand formulier.  Naam*

  Bedrijf

  Email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht*

  * Verplicht veld