023-2302062 info@bitmetric.nl

Blog

Goud en brons voor Nederlandse dames op Europese Wiskunde Olympiade

LogoWiskundeOlympiade

ANTALYA, TURKIJE – Op de derde European Girls’ Mathematical Olympiad heeft Michelle Sweering (17) een gouden medaille behaald. Hannah Teeuw (17) won een bronzen medaille. Nooit eerder won een Nederlandse deelneemster goud bij deze prestigieuze wedstrijd.

 

De European Girls’ Mathematical Olympiad vond van 10 april tot 16 april plaats in Antalya, Turkije. Tijdens deze wedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd om meisjes te stimuleren hun wiskundetalent te benutten, kregen de leerlingen op elk van de twee wedstrijddagen drie zeer pittige wiskundeopgaven om op te lossen. Hiervoor kregen ze beide dagen vier en een half uur de tijd.

Voor iedere opgave waren zeven punten te verdienen. De Nederlandse deelneemsters hebben de volgende resultaten behaald:

 • 25 punten – goud: Michelle Sweering (17 jaar, Krimpen aan den IJssel, 6 vwo, Erasmiaans Gymnasium Rotterdam)
 • 7 punten – brons: Hannah Teeuw (17 jaar, Almelo, 6 vwo, CSG Het Noordik Almelo)
 • 3 punten: Eva van Ammers (16 jaar, Amsterdam, 5 vwo, Spinoza Lyceum Amsterdam)
 • 3 punten: Elise Sänger (16 jaar, Baarn, 5 vwo, Het Baarnsch Lyceum)

Met haar 25 punten eindigde Michelle Sweering in het individuele klassement op de achtste plaats, van de 110 deelnemers. Hannah Teeuw kwam terecht op de 57e plaats. In totaal ontvingen 30 van de 110 deelneemsters een bronzen medaille, 18 een zilveren medaille en 11 een gouden medaille In het officieuze landenklassement haalde Nederland een 11e plaats. In totaal deden 29 landen mee. Het landenklassement werd aangevoerd door Oekraïne, gevolgd door de Verenigde Staten, die als gastland mee mochten doen, en Roemenië.

Michelle Sweering gooide al eerder hoge ogen op deze wiskundewedstrijd speciaal voor meisjes. In de vorige edities behaalde ze een bronzen en een zilveren medaille. Michelle: “Met deze gouden medaille is mijn verzameling compleet. Maar op de Internationale Wiskunde Olympiade, waaraan komende zomer jongens én meisjes van over de hele wereld mee mogen doen, hoop ik zeker nog een medaille te winnen!”

Contact
close slider

  Heb je een vraag? Wij horen graag van je. Bel direct met 023-2302062, of gebruik onderstaand formulier.  Naam*

  Bedrijf

  Email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht*

  * Verplicht veld