023-2302062 info@bitmetric.nl

Blog

Dutch Information Visualisation Event 2016

dive 2016 dutch information visualisation event 2016
De hoeveelheid beschikbare data en het belang van een data gedreven organisatiecultuur neemt sterk toe. Het visualiseren van informatie en data wordt daardoor steeds belangrijker. Een goede visualisatie zegt immers meer dan duizend woorden. De meeste mensen kennen Tufte, Few en Cairo als dé internationale goeroes op het gebied van visualisatie.  Maar ook in Nederland zijn er veel mooie en unieke ontwikkelingen op dit gebied..

 

Dutch Information Visualization Event

Op 23 juni aanstaande vindt het Dutch Information Visualisation Event 2016 (DIVE) plaats. Op DIVE 2016 delen lokale experts hun kennis, ervaring, tips en trucs middels presentaties en workshops.

Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de gehele organisatie het belang van goede datavisualisatie onderkent en hier ook naar handelt? Ben de Jong van de ABN AMRO Bank nam deze uitdaging aan. In zijn keynote vertelt hij samen met Michel Dekker hoe zij deze reis, die uiteindelijk bij Gerrit Zalm eindigde, hebben afgelegd. In de aanvullende workshop leer je de juiste tips en technieken toe te passen om dit ook in jouw organisatie te realiseren.

Ook Storytelling komt aan de orde. Het goed communiceren van en over de inzichten die er zijn is immers een essentiële vaardigheid voor iedere BI professional. Mark Geljon, visualisator en story architect biedt op basis van een rij praktische visualisatie voorbeelden en een eenvoudig framework voor storytelling. Na deze talk ben je beter in staat je omgeving te overtuigen en de data te laten spreken.

Verder vertelt autodidact Sander IJtsma over zijn uit de hand gelopen hobby: de visualisatie van voetbaldata.

Buiten deze sessies zijn er nog veel meer interessante presentaties en workshops. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.  Het volledige programma vind je hier.

 

Deelnemen (met korting!)

Inschrijven voor DIVE 2016 kan via onderstaande button. Klanten en relaties van Bitmetric ontvangen 75 Euro korting op deelname aan DIVE (vermeld Bitmetric bij inschrijving). Voor groepen vanaf 3 personen zijn er aantrekkelijke extra kortingen, dus neem je collega’s mee!

Inschrijven voor DIVE 2016

Contact
close slider

Heb je een vraag? Wij horen graag van je. Bel direct met 023-2302062, of gebruik onderstaand formulier.Naam*

Bedrijf

Email*

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht*

* Verplicht veld