023-2302062 info@bitmetric.nl

Blog

Bitmetric breidt team uit met Bernard de Bruin

Vanaf 1 oktober breiden wij ons team uit met Bernard de Bruin. Bernard studeerde Digitale Media en Communicatie aan de Hogeschool van Utrecht en heeft een specialisatie in e-organisation, consultancy en Big Data gedaan. Bernard heeft voorheen gewerkt als front-end developer, maar is erachter gekomen dat zijn passie meer in de richting van organisaties en big data ligt. Hieruit is de keuze gekomen om als BI consultant aan de slag te gaan.

Focus op verandering

Tijdens zijn specialisatie in e-organisation heeft Bernard gekeken naar implementatie van Enterprise Social Networks, en is er een adviesrapport geschreven voor ABN AMRO over hoe je omgaat met het implementeren van een ESN en hoe je de werknemers gemotiveerd krijgt. Hierin heeft Bernard gekeken vanuit de invalshoek van angst voor kennisdeling, met name verlies van leidende posities.

 

Omslag naar data

Tijdens dit proces heeft Bernard ontdekt dat veel van de beslissingen datagedreven worden gemaakt. Hieruit is zijn passie voor data ontstaan. Een logische vervolgstap was om de minor Big Data te gaan volgen, hierin heeft Bernard ervaring opgedaan op het gebied van BI, advanced analytics, social media en Big Data. Hierin kwam naar voren dat de Big Data wereld voor veel mensen omslachtig en onoverzichtelijk is. Er wordt heel veel over dit onderwerp gesproken maar er is weinig concreet voor bedrijven.

 

Afstuderen

Tijdens zijn studie hoorde Bernard veel over het Big Data Ecosysteem praten, maar wat houdt dit nu precies in? Dit was de aanleiding om er meer over te weten te komen en dit inzichtelijk te maken voor anderen. Er zijn onderzoeken gedaan naar het ecosysteem van big data, echter zijn deze onderzoeken vaak nog omslachtig of te ingewikkeld geschreven. Hierdoor heeft Bernard de motivatie gekregen om onderzoek te doen naar hoe dit eenvoudiger opgezet en omschreven kan worden en hoe dit concreet kan worden toegepast.

Contact
close slider

Heb je een vraag? Wij horen graag van je. Bel direct met 023-2302062, of gebruik onderstaand formulier.Naam*

Bedrijf

Email*

Telefoonnummer

Onderwerp

Bericht*

* Verplicht veld