023-2302062 info@bitmetric.nl

Blog

Qlik leider in Magic Quadrant 2020

Voor het 10e jaar op rij is Qlik uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic voor BI & Analytics platforms. Bekijk in de interactieve Qlik Sense mashup hieronder het kwadrant, en verken de reis die de verschillende leveranciers in de afgelopen 10 jaar hebben afgelegd. Klik op een jaar om het kwadrant voor dat jaar te zien, of klik op een leverancier om de posities van de leverancier door de jaren heen te zien.

De visualisaties zijn gemaakt met Vizlib extensies. Klik hier voor een gratis onbeperkte trial voor maximaal 5 personen.

Gratis workshop TimeXtender Discovery Hub

TimeXtender Discovery Hub

Op woensdag 27 maart organiseert Bitmetric, in samenwerking met TimeXtender, een gratis workshop Discovery Hub. Bitmetric is sinds 2018 partner van TimeXtender en heeft ondertussen zeer positieve ervaringen met TimeXtender Discovery Hub. Wij delen deze graag!

Discovery Hub stelt organisaties in staat om snel en eenvoudig data te ontsluiten in een overzichtelijk dataplatform. Deze omgeving kan vervolgens worden ingezet voor dashboards, advanced analytics, machine learning of artificial intelligence. Ook zijn er connectoren om direct een model naar Qlik, Power BI of Tableau te pushen.

Tijdens de workshop komen de verschillende facetten van het gebruik en het ontsluiten van data in Discovery Hub aan de orde. De workshop is hands-on, en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • TimeXtender basisfuncties;
 • Modelleren van basisgegevens;
 • Nieuwe tabellen en velden definiëren;
 • Een modern datawarehouse bouwen;
 • Semantische laag voorbereiden voor visualisatie in Qlik.

Je bent vanaf 12:00 uur welkom, wij zorgen voor een (eenvoudige) lunch. De workshop start om 13.00 uur. Rond 16.30 zijn wij klaar en is er nog gelegenheid om e.e.a. nog eens na te bespreken onder genot van een drankje.

Datum

Woensdag 27 maart 2019

Programma

12:00 uur – Ontvangst (inclusief eenvoudige lunch)
13:00 uur – Start workshop Discovery Hub
16:30 uur – Einde workshop en afsluitende borrel

Voor deze workshop heb je een laptop nodig.

Adres

TimeXtender Benelux
Beech Avenue 54-62
1119 PW Schiphol-Rijk

Deelname

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van Discovery Hub? Meld je hier aan voor de workshop. Deelname is gratis.

Een mooie dag bij Bitmetric

Een leuke dag gisteren bij Bitmetric. Ferry Jong heeft zijn Qlik Sense Business Analyst certificering gehaald en daarnaast is Barry Harmsen voor het 6e jaar op rij benoemd tot Qlik Luminary.

Ferry Jong is sinds 1 september 2019 bij Bitmetric in dienst als Business Intelligence Consultant en heeft zijn eerste certificering binnen, namelijk die van Business Analyst. Ferry Jong werkt op dit moment hard aan een mooie Qlik Sense mashup welke we in maart 2019 zullen gaan publiceren. Houd onze twitter @BitmetricBV in de gaten!

Voor het zesde jaar op rij is Barry Harmsen benoemd tot Qlik Luminary, tezamen met de andere Masters van de Masters Summit. Welke dit jaar weer plaatsvind en wel in April in Stockholm, Zweden. Let op! Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Meer informatie op de website van de Masters Summit.


Bitmetric verwelkomt 2 nieuwe collega’s

Per 1 september verwelkomt Bitmetric twee nieuwe collega’s, Gwenny Sonneville en Ferry Jong, beiden Junior BI Consultant.

 

Gwenny SonnevilleGwenny heeft kennis gemaakt met Business Intelligence tijdens haar opleiding Finance & Control aan de Haagse Hogeschool. Deze kennismaking smaakte naar meer. Bij Eneco heeft zij haar afstudeeronderzoek gedaan naar de invloed van seizoenseffecten op het incassoproces.

In haar vrije tijd vindt Gwenny het leuk om te koken, uitgebreid te tafelen en te lezen.

 

 

Ferry JongFerry behaalde zijn Bachelor of Business Administration aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam. Na zijn studie is hij zich gaan oriënteren op verdere specialisatie en kwam tot de conclusie dat Business Intelligence zeer goed aansluit op zijn analytische persoonlijkheid.

In zijn vrije tijd is Ferry een zeer fervent biljarter en heeft aantal nationale en internationale titels op zijn naam staan.

 

Qlik wederom Leader in het Magic Quadrant

Afgelopen week is het nieuwe Magic Quadrant voor Business Intelligence and Analytics Platforms uitgekomen. Voor het 8e jaar op rij is Qlik wederom in het Leaders quadrant geplaatst. Met name op het gebied van visie is een flinke sprong vooruit gemaakt. Een mooi resultaat!

Het volledige rapport is hier gratis te downloaden. Om de reis die Qlik en andere leveranciers de afgelopen jaren hebben afgelegd wat inzichtelijker te maken hebben wij een kleine mashup in elkaar gezet, uiteraard met Qlik Sense. In deze mashup hebben wij gebruik gemaakt van de extensions van Vizlib.

Lees verder

Blijf op de hoogte met Qlik Updates

Ontvang de laatste Qlik Updates

QlikView en Qlik Sense worden in toenemende mate ingezet voor kritische bedrijfsprocessen. Zorg dat je op de hoogte blijft van de laatste updates en schrijf je in voor onze Qlik Updates mailinglijst.

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier, je ontvangt alleen emails voor de door jou geselecteerde producten en typen updates. Jouw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan het versturen van de Qlik Updates emails.

* indicates required
Ik wil updates ontvangen voor de volgende Qlik producten

Stuur mij updates over

Barry Harmsen gekozen tot Qlik Luminary 2018

Een lustrum! Voor het vijfde jaar op rij is Bitmetric’s Barry Harmsen gekozen tot Qlik Luminary.

Het Qlik Luminary programma brengt wereldwijd de beste en meest betrokken Qlik enthousiastelingen bijeen en geeft hen exclusieve kijkjes in de keuken van Qlik. Als Bitmetric zijn wij trots dat wij er ook dit jaar weer deel van mogen uitmaken.

De volledige lijst van de Class of 2018 Luminaries hier vind je .

Qlik Luminary 2018 Barry Harmsen

TurboView 3.6.0 nu beschikbaar

TurboView - QlikView Template Generation

Deze week is TurboView 3.6.0 beschikbaar gekomen. In deze update weer een aantal mooie features, zoals:

 • Genereren van kleurenschema’s
 • Een verbeterd design grid
 • Nieuwe functies in filter panels
 • Een uitgebreide en verbetere object bibliotheek

Bekijk de volledige lijst met updates hier.

Trendlines in nieuwe Vizlib update

Vizlib trendlines

Trendlijnen in Qlik Sense, eindelijk

Waar gaat de trend heen? Wat gaat er komen? Soms kan het verleden een indruk geven van hoe zaken in de toekomst gaan lopen. Of misschien is er een verband tussen twee meetwaarden? Regressie of trend analyse helpt een wiskundige relatie te vinden in een dataset.

De laatste update van Vizlib maakt deze functionaliteit beschikbaar in Qlik Sense. Met uitgebreide mogelijkheden om de grafiek compleet naar jouw wens op te maken:

 • Kies uit verschillende regressietypen:
  • Lineair
  • Macht
  • Exponentieel
  • Logarithmisch
  • Polynomiaal
 • Kies de breedte, stijl en kleur van de trendlijnen
 • Toon de gebruikte vergelijking
 • Volledig dynamisch, met hulp van de Qlik Sense Data Engine

Bekijk de Vizlib productpagina en download de complete bibliotheek (tot 5 gebruikers) gratis!

Vizlib trendlijnen Qlik Sense

Contact
close slider

  Heb je een vraag? Wij horen graag van je. Bel direct met 023-2302062, of gebruik onderstaand formulier.  Naam*

  Bedrijf

  Email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht*

  * Verplicht veld