023-2302062 info@bitmetric.nl

Blog

Sneller dashboard design door automatisering

TurboQlik

Het design ziet er misschien 80’s uit, de werkwijze is dat zeker niet.

Niemand vindt graag het wiel opnieuw uit, ook wij bij Bitmetric niet. Daarom zijn kennismanagement en automatisering van veelvoorkomende taken een integraal onderdeel van onze werkwijze. Hierdoor kunnen wij méér tijd besteden aan waar het werkelijk om gaat: waarde uit data halen.

In de blogreeks “Zo doen wij dat” belichten wij iedere keer een ander aspect van onze werkwijze. In deze editie: Sneller QlikView dashboard design met TurboQlik.

Iedereen die enige tijd met QlikView werkt weet het, je kunt prachtige dingen maken, maar door de vele dialoogvensters en opmaakmogelijkheden kan dit een tijdrovende bezigheid zijn. En, net als je denkt dat je er bent, verandert er iets in de wensen of inzichten (“I know it when I see it”) en kun je wéér alles opnieuw gaan uitlijnen. Menig QlikView ontwikkelaar is heel wat uren bezig met het pérfect opmaken van zijn of haar applicaties.

Als “snelle start” gebruiken sommige organisaties en ontwikkelaars een standaard sjabloon voor nieuwe applicaties. Daarmee is initieel wat tijd gewonnen, een groot deel van de layout en navigatie staat immers al klaar. Uit onze ervaring blijkt echter dat dit sjabloon, als gevolg van voortschrijdend inzicht, door de tijd heen kan wijzigen. Hierdoor ontstaat een inconsistente gebruikerservaring. Het corrigeren van applicaties die zijn gebaseerd op een oudere versie van een sjabloon is wederom een tijdrovende klus.

 

Zo doen wij dat

Bij Bitmetric gebruiken wij de in-huis ontwikkelde tool TurboQlik. Eén van de functies van deze tool is het genereren, en desgewenst bijwerken, van layout- en navigatiesjablonen.

Deze aanpak bespaart een hoop tijd en zorgt ervoor dat alle applicaties binnen een omgeving altijd precies hetzelfde sjabloon gebruiken. Daarnaast zijn ook onze collega’s met minder ‘feeling’ voor grafisch ontwerp in staat om snel mooie QlikView applicaties te bouwen, door het toepassen van best practices zoals een grid layout en een bibliotheek met vooraf opgemaakte visualisaties en objecten.

De video hieronder (16:21 minuten) geeft een demonstratie van hoe TurboQlik gebruikt wordt om een nieuw sjabloon te maken, en hoe een sjabloon wordt toegepast op een bestaande applicatie.

 

Tijd om je QlikView applicaties op te frissen?

Kunnen jouw QlikView applicaties ook wel een nieuwe look & feel gebruiken? Binnen één dag bouwen wij een compleet nieuw en fris sjabloon dat volledig in lijn is met de huisstijl van jouworganisatie. Dit sjabloon is gemakkelijk toe te passen op al je bestaande applicaties. Neem contact op voor meer informatie.

 

Neem contact op

Contact
close slider

  Heb je een vraag? Wij horen graag van je. Bel direct met 023-2302062, of gebruik onderstaand formulier.  Naam*

  Bedrijf

  Email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht*

  * Verplicht veld